Genel Duyurular
Skip Navigation LinksANA SAYFA DUYURULAR Genel Duyurular
17.05.2019 Portekiz Ülke Günü Toplantısı 20.5.2019 - ADASO

Odamız, üyelerinin ve Adana sanayisinin gelişimine katkı sağlama, rekabet güçlerini arttırma, talep ettikleri ekonomik ve ticari bilgiler ile üyelerinin ihracatlarının önündeki temel engel ve sorunları yakın şekilde takip ederek, sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yapma, ilimiz ihracatını arttırma ve üyelerin yeni pazar arayışlarına katkı sağlamaya yönelik çalışmalar yürütme stratejik hedefleriyle kapsamındaki “Ülke Bilgi Günleri” faaliyetlerini sürdürmektedir.

Son dönemde ikili ulusal ekonomik ilişkilerimizin gelişmekte olduğu, 2017 yılında % 2,67 oranında büyüyen Portekiz ekonomisi, 2018 yılında %2,4 oranında büyümeye devam ederek 2018 yılı itibariyle 191 ülke arasında dünyanın 45. büyük ekonomisi olmuştur.

Türkiye’de faaliyet gösteren Portekiz firmalarının sayısında son yıllarda artış göstermekte olup, halihazırda ülkemizde bilgi teknolojileri ve telekomünikasyon, elektronik, iş makinaları, makine ve teçhizat, seramik, hazır giyim ve ayakkabı, AVM işletmesi, kağıt ve orman ürünleri, mühendislik ve danışmanlık, yenilenebilir enerji, atık depolaması, dekorasyon, boya gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Portekiz sermayeli şirketler bulunmaktadır.

Ülkemiz firmalarının da Portekiz’e ilgisinin yine artış eğiliminde olduğu görülmüştür. Liman işletmeciliği, madencilik, turizm ve otelcilik, gayrimenkul, deniz taşımacılığı, beyaz eşya, ilaç, mücevher ve agro-gıda sektörlerinde Portekiz’de faaliyette bulunan firmalarımız bulunmaktadır.

Adana ili özelinde 2018 yılı verileri esas alındığında Portekiz yaklaşık 22 milyon dolar üzerinde ticaret hacmine sahip olup ilimiz ihracatında 25. Sırada yer almaktadır.

Bu bağlamda karşılıklı işbirliğini geliştirmek ve ilimiz ihracatına katkı sağlamak amacıyla 20 Mayıs 2019 Pazartesi günü saat 14.30’da Odamızda “Portekiz Ülke Günü” toplantısı düzenlenecektir.

Portekiz Ankara Büyükelçisi, Ticaret Müşaviri ve DEİK Ülke temsilcisinin yer alacağı, bilgi ve tecrübe paylaşımlarının gerçekleştirileceği toplantıyı teşriflerinizi rica ederiz.

KAYIT İÇİN TIKLAYINIZ

Katılımın ücretsiz ve sınırlı olduğu toplantıda yer almak isteyen üyelerimizin katılım linkinden kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

Tarih   : 20 Mayıs 2019 Pazartesi

Saat    : 14:30

Yer      : Adana Sanayi Odası Sakıp Sabancı Toplantı Salonu

17.05.2019 Portekiz Ülke Günü Toplantısı 20.5.2019 - ADASO
Portekiz Ülke Günü Toplantısı 20.5.2019 - ADASO [Ayrıntılar]
17.05.2019 Menşe ve Dolaşım Belgeleri Otomasyon Sistemi (MEDOS) Mühür Ebatları hk.
Menşe ve Dolaşım Belgeleri Otomasyon Sıstemi (MEDOS) [Ayrıntılar]
17.05.2019 TİM - İnovalig 2019 Başvuruları Hk.
İnovalig 2019 Başvuruları Hk. [Ayrıntılar]
17.05.2019 Tüketici Hakem Heyetleri İle İlgili İstişare Toplantısı (22 Mayıs 2019 / Adana Ticaret Odası)
Tüketici Hakem Heyetleri İle İlgili İstişare Toplantısı (22 Mayıs 2019 / Adana Ticaret Odası) [Ayrıntılar]
16.05.2019 Venezuela'da Yatırım İmkanları
Venezuela'da Yatırım İmkanları [Ayrıntılar]
15.05.2019 II. Dünya Kahve Üreticileri Forumu / Brezilya
II. Dünya Kahve Üreticileri Forumu / Brezilya [Ayrıntılar]
15.05.2019 Avrupa Birliği İşletmelerin ve KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği Programı (COSME)
Avrupa Birliği İşletmelerin ve KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği Programı (COSME) [Ayrıntılar]
14.05.2019 DEİK - “Kosta Rika’da İş Yapma & Türk İş Dünyası için Fırsatlar Semineri”
“Kosta Rika’da İş Yapma & Türk İş Dünyası için Fırsatlar Semineri” [Ayrıntılar]
14.05.2019 “Geri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmelik Taslağı" Görüş Talebi
“Geri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmelik Taslağı" Görüş Talebi [Ayrıntılar]
14.05.2019 Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı Görüş Talebi
Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı [Ayrıntılar]
14.05.2019 Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik ile ilgili Değişiklik Taslağı Görüş Talebi
Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik ile ilgili Değişiklik Taslağı [Ayrıntılar]
14.05.2019 Tehlikeli Madde Denetimi Hk.
Tehlikeli Madde Denetimi [Ayrıntılar]
10.05.2019 Türkiye-Macaristan 6.Dönem KEK Toplantısı Görüş Talebi
Türkiye-Macaristan 6.Dönem KEK Toplantısı Görüş Talebi [Ayrıntılar]
10.05.2019 Tehlikeli madde Güvenlik Danışmanlığı hk Tebliğ Taslağı Görüş Talebi