100 YILLIK İŞLETMELER HK.
Duyurular

Sayın Üyemiz,

TOBB’dan alınan yazıda; TOBB, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) işbirliğinde, 100 Yıllık İşletmeler – Türk İş Dünyasının Asırlık Çınarları” projesi başlatıldığı belirtilmektedir.

Ülkemizin farklı coğrafyalarında faaliyet göstermeye devam eden iş dünyasının uzun ömürlü şirketlerinin tarihsel birikimlerini ortaya koymayı ve Cumhuriyetimizin ilanının 100. yılı yaklaşırken Cumhuriyetimizin kazanımlarını ve Türkiye’de özel sektörün çok boyutlu zengin tarihini, tanıklık etmiş işletmelerimizin gözünden belgelemek amacıyla başlatılan proje ile Cumhuriyetin iktisadi ve sosyal kazanımlarının özel sektörün faaliyetlerine nasıl yansıdığı araştırılacak; işletmelerimizin yıllar içinde deneyimlediği fırsat ve zorluklar ışığında bölgesel ve sektörel gelişmeler incelenecek ve kentlerimizin kalkınmasındaki katkıları tespit edilecektir.

Bu kapsamda uzun ömürlü işletmelerin envanterini oluşturmak ve 1923 veya öncesinde kurulduğu bilinen ve faaliyetine devam eden (resmi kuruluş tarihi daha geç olanlar, yıllar içinde sektör veya şehir değişiklikleri yapılmış olanlar dâhil) işletmelerin bildirilmesi amacıyla https://form.jotform.com/221004172646951  adresinde “100 Yıllık İşletmeler Bildirim Formu”nun hazırlanmış olduğu belirtilmektedir.

Sizin de bildiğiniz, 1923 yılı ve öncesinde kurulmuş işletmeler var ise https://form.jotform.com/221004172646951  adresinde yer alan formu kullanarak bildirmenizi rica ederiz.

Saygılarımızla.

 

İletişim: kobi@tobb.org.tr, 0312 218 24 54

//