15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI
Haber

 

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Kıvanç, mesajında 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye'nin tarihinin en karanlık gecelerinden birini yaşadığını, ancak milletimizin büyük direnişi ve fedakarlığı ile bu hain darbe girişiminin bertaraf edildiğini vurguladı.

Adana Sanayi Odası olarak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde, vatanın bölünmez bütünlüğüne, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmanın önemini bir kez daha vurguladıklarını belirten Başkan Kıvanç, hayatını kaybeden aziz şehitleri rahmetle, gazileri ise minnet ve şükranla andıklarını ifade etti.

15 Temmuz’un, milletimizin maruz kaldığı en büyük ihanetlerden birinin yıldönümü olduğunu söyleyen Başkan Kıvanç, “15 Temmuz hain darbe girişimi, milletimizin direnişi yanında, o gece tanklara, uçaklara meydan okuyan şehit ve gazilerimizin cesaretinin bir armağanı. Silah ve bomba seslerinin gecenin karanlığını deldiği o gece aziz Türk milletimizin, cesareti, dirayeti ve mücadelesiyle bu topraklarda Çanakkale ruhunun, Kuvayı Milliye şuurunun hâlen diri olduğunu gösterdi. 15 Temmuz tüm dünyaya göstermiştir ki, tarihten beri nice zorlukları aşan aziz milletimiz, yine büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla vatanına, milletine, özgürlüğüne ve hukuk düzenine sahip çıkmış, hain işgal girişimini geri püskürtmüştür.” dedi.

Başkan Kıvanç, sanayiciler olarak Türkiye’nin aydınlık yarınlarına katkı sağlamak, ekonomik bağımsızlığı güçlendirmek ve ülkenin kalkınması için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini belirterek, "15 Temmuz’da gösterilen birlik ve beraberlik ruhunun, ülkemizin her alanda ilerlemesinde en büyük itici güç olacağına inanıyoruz. Adana İş Dünyası olarak, yılmadan çalışmaya, üretmeye, yatırım ve ihracat yapmaya devam ediyoruz. Büyümede, istihdamda, ihracatta en önde olmanın mücadelesini veriyoruz. Hedefimiz, birlik beraberlik içerisinde olumsuzlukların, sorunların üstesinden gelip ülkemizi hak ettiği seviyeye çıkarmaktadır. " dedi.

Demokrasinin ve milli iradenin, hiçbir zaman dış ve iç mihrakların saldırılarına boyun eğmeyecek kadar güçlü olduğunu vurgulayan Kıvanç, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8. yıl dönümü ile ilgili olarak sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'müz kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

 

//