AVRUPA KOBİ HAFTASI - GENÇ START-UP YARIŞMASI
Duyurular

Sayın Üyemiz,

KOSGEB’den alınan yazıda, Avrupa Komisyonu ile 31 Mart 2023 tarihinde imzalanan anlaşma ve 12 Mayıs 2023 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan karar ile ülkemizin katılım sağladığı Avrupa Birliği Tek Pazar Programı - KOBİ (COSME) Bileşeninin (2021-2027) ulusal koordinasyonundan sorumlu olduğu belirtilmektedir.

Bu çerçevede, söz konusu Programdan ülkemizin en üst seviyede yararlanmasına yönelik KOSGEB’in faaliyetlerinin devam etmekte olduğu belirtilmektedir.

KOSGEB’in ayrıca Avrupa Komisyonu’nun COSME kapsamında bir girişimi olan Avrupa KOBİ Haftasının da ulusal koordinatörü olarak görev yapmakta olduğu belirtilmektedir.

Avrupa KOBİ Haftası ile KOBİ’lerin desteklenmesi için AB’nin, ulusal otoritelerin ve diğer ilgili kuruluşların faaliyetlerinin desteklenmesi ve yaygınlaşması, girişimciliğin desteklenmesi ve gençlerin girişimciliğe özendirilmesinin amaçlandığı belirtilmektedir.

Bu çerçevede, 2011’den itibaren yıllık yapılan etkinlik sayısı açısından ülkemizin birinci sırada yer aldığı belirtilmektedir.

Avrupa Birliği KOBİ Haftası kapsamında bu yıl 18-25 yaş arası genç girişimcilere yönelik olarak “2024 Genç Start-Up Yarışması” (YSC-2024 Youth Start-Up Competition) düzenleneceği ve ülkemizden dönüştürücü start-up fikirlerine sahip genç vizyonerlerin Avrupa Komisyonuna başvurarak yarışmaya katılabilecekleri belirtilmektedir.

Yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşılabilmektedir:

https://futurium.ec.europa.eu/en/promoting-enterprise/european-sme-week/2024-youth-start-competition-ysc-encouraging-young-entrepreneurs-shape-future

Genç Start-Up Yarışmasının, küresel sorunların üstesinden gelmek amacıyla genç girişimcilerin sürdürülebilirlik, sosyal katılım ve teknolojik ilerleme konularındaki fikirlerini sergilemeleri için bir platform sunmakta olduğu belirtilmektedir. Yarışmaya katılımın adaylar tarafından gerçekleştirileceği belirtilmektedir.

Adayların yenilikçi fikirlerini tanıtacakları üçer dakikalık videolar hazırlayarak 20 Eylül 2024 tarihine kadar Avrupa Komisyonuna aşağıda belirtilen linkten başvurabileceği belirtilmektedir.

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/d0a48f3e-3648-8fe9-304c-ea1a224c51fb  

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla.

 

 

//