BÜYÜKELÇİ MAGRO’DAN ADASO’YA ZİYARET
Haber

BÜYÜKELÇİ MAGRO’DAN ADASO’YA ZİYARET

Bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Adana’ya gelen Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Herve Magro ve beraberindeki heyet, Adana Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı İsrafil Uçurum, Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Meclis Başkan Yardımcısı Aydın Önen, Ali Masat, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Başer, Yönetim Kurulu Üyeleri Abdullah Özdiler, Rafet Milli, Orhan Murat Avcı, Hulusi Akkoç ile bir araya gelen Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Herve Magro bölge ekonomisi ile tarihi ve değerlendirildiği ziyarette ilişkilerin güçlendirilmesi ve iş birliği imkânları ele alındı.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, “Fransa, beş asırlık köklü ilişkilerimiz temelinde, önemli bir ticari ve ekonomik ortağımız konumundadır. Adana’nın merkezinde olduğu Çukurova bölgesi, sahip olduğu güç ve birikimle Fransa’nın ihtiyaç duyduğu birçok sektör için önemli bir tedarikçi konumundadır. Ticaret ağırlıklı ekonomiye sahip Fransa ile karşılıklı iş birliği imkanlarını ve fırsatlarını değerlendirmemiz gerektiğini düşünmekteyim. Ticari ilişkilerimizin daha da geliştirilmesi, daha ileri seviyelere ulaştırılması noktasında daha çok çalışmamız ve gayret göstermemiz gerekmektedir.” dedi.

Sohbet ortamında gerçekleştirilen ziyaret, yapılan çeşitli değerlendirmelerin ardından sona erdi.

 

 

 

 

 

 

//