ÇEK CUMHURİYETİ İNŞAAT MALZEMELERİNE İLİŞKİN ULUSAL DÜZENLEME

TOBB’dan alınan yazıda, Ticaret Bakanlığı'ndan alınan yazıya atfen; Çek Cumhuriyeti'nde piyasaya sunulan belirli inşaat malzemeleri için teknik gereklilikleri belirleyen 163/2002 sayılı Tüzüğün ve ilgili mevzuatın 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceği belirtilmektedir.

Yazıda, Türkiye'de üretilen ürünlerin onaylanmış kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen veya bunlara eşdeğer olarak kabul edilen testlere uygun olmaları halinde Avrupa Birliği veya Avrupa Ekonomik Alanı'nda üretilen ürünlerle aynı muameleyi görmesine imkân veren bir hükmün yer aldığı belirtilmektedir.

Söz konusu duruma ilişkin olarak anılan ülke ile iş birliği yapan üyelerimizin ilave bilgi için ilgili Ticaret Müşavirliği (prag@ticaret.gov.tr) ile irtibata geçebileceği bildirilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.