DEİK / TÜRKİYE-SUUDİ ARABİSTAN İŞ FORUMU
Duyurular

Sayın Üyemiz,

DEİK’ten alınan yazıda, Suudi Arabistan Krallığı Ticaret Bakanı Majid bin Abdullah Al Qasabi ve beraberindeki iş heyetinin İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi vesilesiyle ülkemizi resmi ziyareti kapsamında, Kurulumuz organizasyonunda, Suudi Arabistan Ticaret Odaları Federasyonu (FSC) iş birliğinde 03 Kasım 2024, Pazar günü 14.30-17.30 saatleri arasında Four Seasons Hotel’de Türkiye-Suudi Arabistan İş Forumu’nun gerçekleştirileceği belirtilmektedir.     

 T.C. Ticaret Bakanı Sayın Prof. Dr. Ömer Bolat ve Suudi Arabistan Krallığı Ticaret Bakanı Majid Al-Kassabi’nin himayelerinde gerçekleşecek İş Forumu’na; çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Türk ve Suudi firmalarının katılım sağlaması beklendiği ve bu sektörler arasında enerji, sağlık, turizm, otomotiv, inşaat & müteahhitlik, teknik müşavirlik, havacılık, savunma sanayi, dijital teknolojiler, madencilik, gıda & tarım, ulaşım, gayrimenkul, eğitim, ulaşım & lojistik, mobilya, otelcilik sektörlerinin öne çıkmakta olduğu belirtilmektedir.

 Suudi Arabistan, "Vision 2030" programı çerçevesinde, ekonomik bağımlılığını petrol dışındaki sektörlere yönlendirme ve ekonomisini çeşitlendirme hedefiyle önemli reformlar gerçekleştirmektedir. Bu süreçte, Türkiye ile olan ticari ilişkilerin güçlendirilmesi büyük önem arz etmektedir. 2023 yılı itibarıyla Suudi Arabistan, Türkiye’nin en büyük ihracat pazarları arasında yer almakta ve her geçen gün artan ticaret hacmi, iki ülke arasındaki ekonomik iş birliğinin önemini pekiştirmektedir. Suudi Arabistan, ithalat, toptancılık, perakendecilik, finans, inşaat, tarım, madencilik ve hizmet sektörlerinde Türk girişimciler için geniş fırsatlar ve teşvikler sunarak, Türk iş dünyasıyla yeni işbirliği alanları oluşturma potansiyeline sahiptir. Bu bağlamda, Türk müteşebbisler için Suudi Arabistan'da büyük bir pazar ve iş geliştirme fırsatları bulunmaktadır. 

Bu kapsamda, ikili iş görüşmelerinin sunumların ve çalıştayların düzenleneceği bahse konu Foruma katılım sağlamak isteyen firmaların en geç 25 Ekim 2024 Cuma günü saat 14.00’e kadar bağlantıdaki katılım formunu doldurmaları gerektiği belirtilmektedir. 

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla.

 

Ek - 1 : Suudi Arabistan Firma Listesi

Ek - 2 : Sponsorluk Dosyası

Ek – 3 : Görsel

  

Detaylı bilgi için: DEİK/Türkiye-Suudi Arabistan İş Konseyi,

E-posta: ksa@deik.org.tr 

Telefon : 0212 339 50 73/ 50 95/ 51 37

Başvuru ve Katılım Koşulları:

•          Son Başvuru-Ödeme Tarihi: 25 Ekim 2024, Cuma, Saat 18.00.

•          İş Forumuna Katılım Ücreti: DEİK Üyeleri için 2.000 ?, DEİK üyesi olmayan firmalar için 2.500 ?’dir. Katılımcıların son katılım tarihinden sonra başvurularını iptal etmeleri durumunda ödemelerinin iadesi mümkün olmayacaktır.

•          Program: Toplantı dili Türkçe ve Arapça  olup simultane tercüme sağlanacaktır.

 

 

 

 

//