"MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM YOLUYLA SOSYAL VE EKONOMİK UYUM PROJESİ" ŞENLİĞİ
Haber

"MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM YOLUYLA SOSYAL VE EKONOMİK UYUM PROJESİ" ŞENLİĞİ

ADASO, ATO, ATB ve AOSB olarak ‘Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü’ kapsamında faaliyetlerini sürdürdüğü Adana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Avrupa Birliği ve Alman Kalkınma Bankası tarafından Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile uygulanan "Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi" (SEUP) çerçevesinde, 2022-2023 eğitim öğretim yılı açılış şenlikleri düzenlendi.

Adana Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Korkut Koçak, şenliklerin, orta öğretim öğrencilerinin eğitim sistemine katılımının sağlanması, mesleki ve teknik eğitimin cazip hale getirilmesi, yeni eğitim öğretim yılına başlarken motivasyonlarının artırılmasını hedeflediğini söyledi.

Koçak, ayrıca şenliğin öğrenci ve okul yönetimi arasında olumlu bağlar kurulması, özel sektör temsilcilerinin öğrencilerle bir araya gelmesi ve mesleki eğitim atölyelerinin tanıtımının yapılmasını da amaçladıklarını ifade ederek, "Şenlikler Adana, Bursa, Gaziantep, Hatay ve Şanlıurfa'daki SEUP pilot okullarında yapılacak. Şenliklerde öğrenciler, takım oyunları oynayacak, müzik ve sanatın iç içe olduğu etkinlikler yapacak, mesleklerinde başarılı olan kişilerle bir araya gelecek ve atölyelerinde ürettikleri ürünleri tanıtma fırsatı bulacaklar" dedi.

120 yıllık geçmişi olan tarihi bir okulda olduklarını söyleyen Adana İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak ise Adana’da göreve başladığından bu yana en çok ziyaret ettiği okul olduğunu söyledi. Koçak, “Adana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okumanın bir ayrıcalık olacağını bu okula gelmenin bu okuldan mezun olmanın önümüzdeki yıllarda sizlere neler kazandıracağının aslında ilerleyen süreçte göreceksiniz. Biz geçen hafta yaptığımız bir PYK toplantısında ilgili odalardan istediğimizin daha fazlasını verdiler. Biz bir istediysek onlar dediler ki 5 adım atıyoruz sizlere yeter ki bu okulda istediğiniz nitelikte kaliteli ve atölyelerin yetiştirme prensibine uygun gençlerimiz yetişsinler.” dedi.

Burasının Adana sanayisinin okulu olduğunu söyleyen Adana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Fevzi Tanatar, “Mottomuzda da görüldüğü gibi daha öğrenecek çok şey var. Aslında hayat boyunca öğrenilecek çok şey var. Hayatınız boyunca karşınıza çıkacak her engel sizin için bir fırsattır. Ve bu engel ne kadar büyük ve zorlu olursa sizler için o kadar kıymetlidir. 2017 yılından itibaren başta SEUP olmak üzere okulumuzun bütün atölyeleri tam teknolojiye uygun donanımlarla donatıldı. Ayrıca biz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 81 ilde 81 okul protokolüne dahil bir okuluz. Bu nedenle PYK kurulumuz ve Oda Borsa ve AOSB başkanlarımız önderliğinde okulumuzun atölyelerinde hem alt yapı hem de üst yapı olarak birçok tadilattan geçirilmiştir.” dedi.

Konuşmanın ardından şenliğin açılışı Adana İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Korkut Koçak, Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi, Proje Koordinatörü Osman Yalçın ve Adana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fevzi Tanatar, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç ve çok sayıda milli eğitim ile eğitim sendikası görevlileri yaptı.

Açılışın ardından protokol, atölyeleri gezdi. Şenlikte öğrenciler sosyal uyum faaliyetleriyle eğlenecek. Şenlikte ünlü sanatçı Zeynep Dizdar ve Uğur Aslan da sahneye çıktı. Ayrıca Adana Demirsporlu futbolcu Gökhan İnler de şenliğe katılıp öğrencilerle bir araya geldi.

 

//