‘SANAYİDE KADIN ELİ PROJESİ’ MUHTARLARA ANLATILDI
Haber

Adana Sanayi Odası ev sahipliğinde, TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu tarafından başlatılan “Sanayide Kadın Eli Projesi” tanıtım toplantısı muhtarların katılımıyla gerçekleştirildi. Kadınların iş dünyasına katılımlarını artırmak ve sanayi kuruluşlarının talep ettiği nitelikli istihdam ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatılan proje, geniş bir katılımla tanıtıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Adana Sanayi Odası Genel Sekreteri Veli Oğuz, konuşmasında, projenin kadınların sanayi sektöründe daha aktif rol almasını teşvik etmeyi amaçladığını vurguladı. Ayrıca, kadın istihdamını artırmak için çeşitli destekler ve eğitimlerin sunulacağını açıkladı.

Adana Sanayi Odası olarak bugüne kadar birçok çalışmayı hayata geçirdiklerini ifade eden Oğuz, Adana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde kız öğrenci sayısını artırma çalışmaları, CNC ve Gaz Altı Kaynakçılık alanında eğitim alan kadınlar ve çeşitli projelerle sağlanan istihdam örneklerini paylaştı. Oğuz, muhtarların desteğiyle “Sanayide Kadın Eli Projesi”nin tüm mahallelere yayılmasını ve kadın girişimcilerin potansiyelinin maksimize edilmesini hedeflediklerini dile getirdi.

TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Rana Dal da açılış konuşmasında, kadın girişimciliğini daha nitelikli ve nicelikli hale getirme amacı taşıdıklarını belirtti. Dal, ekonomik zorlukları aşmanın vazgeçilmez koşulunun toplumdaki eşitsizlikleri gidermek olduğunu vurguladı. Özellikle cinsiyet eşitsizliğinin önemine dikkat çeken Dal, bu projenin, kadınların ekonomiye ve istihdama katılımını artırmayı amaçladığını ifade etti.

Toplantının devamında, Mesleki Eğitim Birim Sorumlusu Çiğdem Yüzgeç tarafından projenin tanıtım sunumu gerçekleştirildi. Yüzgeç, proje kapsamında yapılacak çalışmaları ve hedefleri katılımcılarla paylaştı.

 

//