TAYVAN'LA İŞ İMKANLARI ADASO'DA ANLATILDI
Haber


TAYVAN'LA İŞ İMKANLARI ADASO'DA ANLATILDI

Tayvan Büyükelçiliği Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu Ankara Temsilciliği Direktörü Charles Bow-lan Tseng ve beraberindeki heyet Adana Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Ziyarette, Tayvan ve Adana’nın ticaret hacminin artırılması, iş ilişkilerinin geliştirmesi, turizm faaliyetlerinin artırılması konuları görüşüldü.

Gerek Türkiye, gerekse Adana özelinde Tayvan ile ticaretimizin istinelen seviye olmadığını belirten Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, “Tayvan arasında ticaret istenilen, arzulanan seviyede değil. Ülke olarak 2021 yılının 11 aylık döneminde 231 milyon dolarlık ihracatımıza karşılık, 1.5 milyar dolarlık ithalat gerçekleştirdik. Adana’dan 2021 yılının 11 aylık dönemine göre 8.9 milyon dolarlık İhracat, 11.4 milyon dolarlık ithalat gerçekleştirildi. Tayvan ile ticaretimiz maalesef istediğimiz seviyelerde değil. Adana’nın merkezinde olduğu Çukurova bölgesi, sahip olduğu güç ve birikimle Tayvan’ın ihtiyaç duyduğu birçok sektör için önemli bir tedarikçi konumundadır. ”dedi.

Ticaret ağırlıklı ekonomiye sahip Tayvan ile karşılıklı iş birliği imkanlarını ve fırsatlarını değerlendirmek istediklerini söyleyen Başkan Kıvanç, “Ticari ilişkilerimizin daha da geliştirilmesi, daha ileri seviyelere ulaştırılması noktasında daha çok çalışmamız ve gayret göstermemiz gerekmektedir. Adana ile Tayvan iş adamlarını buluşturup, ortak yatırıma girme noktasında da çalışma yapabiliriz. Karşılıklı iş birliğini arttırmak için üzerimize düşeni yapmaya hazırız.” dedi.

Tayvan Büyükelçiliği Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu Ankara Temsilciliği Direktörü Charles Bow-lan Tseng ise konuşmasında; “Yaklaşık 3 senedir Türkiye’de görev yapmaktayım. Türkiye büyük bir ülke ve sanayi alt yapısı gelişmiş. Tayvan ve Türkiye arasında iş birlikleri son zamanlarda artmaya başladı. Tayvan’da birçok yatırımcı özelikle Avrupa pazarına yakınlığı nedeniyle Türkiye’de yatırım yapmak ister. Önümüzdeki yıllarda Türk iş adamlarının Tayvan’a ihracat konusunda yeni fırsatlar yakalayabileceğini düşünüyorum.” diye konuştu.

Adana Sanayi Odası yetkilileri de Tayvanlı iş adamlarının Türkiye’ye yatırım yapmaları konusundaki tavsiyelerini de Tseng’e ilettiler. Ziyaret Tayvan Büyükelçiliği Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu Ankara Temsilciliği Direktörü Charles Bow-lan Tseng’in Tayvan’nı anlatan sunumuyla devam etti.

 

//