TÜRKİYE KALKINMA VE YATIRIM BANKASI - KAYITLI İSTİHDAM YARATMA PROJESİ HİBE PROGRAMI
Duyurular

Sayın Üyemiz,

 

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş.’den alınan yazıda; Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası (TKYB)'nın Dünya Bankası ile yürütmekte olduğu ve kayıtlı istihdamın artırılmasına yönelik Kayıtlı İstihdam Yaratma Projesi'nin bileşenlerinden biri Hibe Programı olduğu belirtilmiştir.

 

AB'nin Mülteciler ve Ev Sahibi Topluluklara Desteği(FRlT-II) kapsamında sağlanan AB hibesi ile fonlanan Kayıtlı İstihdam Yaratma Projesi Hibe Programı 17 Aralık 2021 tarihinde Projenin web sayfası olan https://kayist.org/ aracılığıyla ilan edilmiştir. Söz konusu Hibe Programı ile TKYB, toplam 70.000.000 Avro tutarındaki hibe desteğini firmaların uzun süreli istihdam yaratmalarını teşvik etmek ve bu amaçla yapacakları ilave yatırımları fonlamak için kullandıracağı ifade edilmektedir.  

 

Hibe Programı, halihazırda faaliyette olan işletmelerin operasyonel kapasitelerini artırmak amacıyla kayıtlı istihdam yaratma şartına bağlı olarak belirlenen 24 Proje İlinde (1. Adana, 2. Adıyaman, 3. Ankara, 4. Batman, 5. Bursa, 6. Denizli, 7. Diyarbakır, 8. Gaziantep, 9. Hatay, 10. İstanbul, 11. İzmir, 12. Kahramanmaraş, 13. Kayseri, 14. Kilis, 15. Kocaeli, 16. Konya, 17. Malatya, 18. Manisa, 19. Mardin, 20. Mersin, 21. Osmaniye, 22. Sakarya, 23. Şanlıurfa, 24. Tekirdağ) uygulanacağı ve bu illerde Türk vatandaşları ve mülteciler için yeni kayıtlı istihdam yaratılmasına katkıda bulunacağı belirtilmektedir.

 

Hibe Programına ilişkin olarak hazırlanan Başvuru Rehberi ve Başvuru Formu ile diğer detaylı bilgiler https://kayist.org/ web sayfasında yer almakta olup Hibe Programı'na ilişkin sorular kayist@kalkinma.com.tr e-posta adresine de iletilebilmektedir.

 

Ayrıca, Hibe Programı kapsamında potansiyel başvuru sahiplerine yönelik olarak çevrimiçi/fıziksel bilgilendirme toplantıları düzenlenecektir. Toplantı tarihleri ve daha detaylı bilgi https://kayist.org/  adresinde yer alan "Duyurular" ve "Haberler" sayfaların da yayınlanacağı belirtilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

//