YILLIK İŞLETME CETVELİ
Duyurular

Sayın Üyemiz,

T.C. Adana Valiliği İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğünden alınan yazıda;  6948 sayılı Sanayi Sicil Kanununun 1. maddesine göre Sanayi Sicil Belgesine sahip firmaların aynı kanunun 5. maddesine göre bir yıllık faaliyetlerini gösteren yıllık işletme cetvellerini her yıl sonu itibariyle en geç 4 ay içinde Bakanlığa (İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğüne) verilmesi gerektiği belirtilmektedir.

Her yıl Nisan ayı sonuna (Söz konusu tarihin bu yıl resmi tatile denk gelmesi nedeniyle 5 Mayıs 2022 tarihine) kadar verilmesi zorunlu olan Yıllık İşletme Cetvel girişi http://sanayisicil.sanayi.gov.tr adresinden e-devlet şifresi ile girilerek yapılabilir.

2021 Yılına ait yıllık işletme cetvelini 30 Nisan 2022 (Söz konusu tarihin bu yıl resmi tatile denk gelmesi nedeniyle 5 Mayıs 2022) tarihi sonuna kadar vermeyen firmalara 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği 2356 (ikibinüçyüzellialtı) TL idari para cezası uygulanacağı belirtilmektedir.

Bu bağlamda, üyelerimizin 2021 yılı faaliyetlerinin yer aldığı Yıllık İşleteme Cetvellerini İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğüne zamanında vermeleri gerektiği konusunu önemle hatırlatırız.

Saygılarımızla.

Bilgi İçin :

İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü

444 61 00

 

//