ADASO YESAD-2 Projesi YAZICI VE TABLET MAL SATIN ALIMI ÇAĞRISI  23/11/2022

ADASO YESAD-2 Projesi YAZICI VE TABLET MAL SATIN ALIMI ÇAĞRISI  23/11/2022

Adana Sanayi Odası olarak YESAD-2 Projesi kapsamında Yazıcı ve Tablet Satın Alımı gerçekleşecektir.

Satın alıma dair teknik özelliklerin yer aldığı Teklif Talep Formu ek olarak sunulmuştur.

Fiyat teklifi e-posta, kurye yoluyla veya elden aşağıdaki adreslere gönderilebilir/iletebilir:

Tekliflerin en geç: 06.12.2022 (Salı) tarihine kadar iletilmesi gerekmektedir.

Döşeme mahallesi 60101 Sokak
Turhan Cemal Beriker Bulvarı No:1 Seyhan/Adana

Kaan Kandemir, Bilgi İşlem Sorumlusu

kaankandemir@adaso.org.tr

YESAD-2 Projesi Hakkında

Yeşil Sanayiye Doğru Toplumların İstihdamla Kaynaştırılması (YESAD-2) Projesi, Alman Hükümeti tarafından finanse edilen, Alman Uluslararası İş birliği Kurumu (GİZ) tarafından uygulanan PEP- Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Programı kapsamında Adana Sanayi Odası iş birliğinde yürütülmektedir.

YESAD-2 Projesi, Sürdürülebilir İstihdam Sağlamak, Mesleki Yeşil Becerilerini Arttırmak, Sürdürülebilirliklerini Artırmak, Karbon ve Su Ayak İzini Azaltmak, Sürdürülebilirlik Merkezi Kurmak temel 5 amaçtan oluşuyor.

Projede Sürdürülebilir İstihdam boyutunda toplamda 200 Kişinin istihdamlarının sağlanması hedefleniyor. Ayrıca 100 kişiye mesleki eğitim verilmesi ve mesleki eğitim sonrası eğitimi almış 100 kişiye MYK belgesi aldırılması, 200 kişiye yeşil beceriler eğitimi verilmesi planlanıyor.

Projede Yeşil Mutabakat, Karbon Yönetimi, Enerji Verimliliği, Döngüsel Ekonomi, Atık Yönetimi, Su Yönetimi, SDG Hedefleri, Sürdürülebilirlik Raporlaması, Devlet Destekleri ve Yeşil Finansmana Erişim, Yalın Yönetim, Dış Ticaret, Dijitalleşme ve İnovasyon konularında toplam 12 adet seminer düzenlenecek.

Proje içerisinde yer alan firmalara yeşil dönüşüm, karbon yönetimi, su ve atık su yönetimi, enerji verimliliği, yalın yönetim, dış ticaret, devlet destekleri için 6 ay danışmanlık ve yeşil yol haritaları hazırlanarak 6 ay boyunca mentorluk desteği verilmesi planlanmaktadır.

Firmaların su ayak izi ölçümü aşamalarında hazırlanacak olan raporda verilerin analizi ve doğrulamasının yapılabilmesi için Sürdürülebilirlik Merkezi bünyesinde su laboratuvarı kurulması planlanıyor. Projede ayrıca yazılım altyapısı güçlendirilerek Sürdürülebilirlik İzleme Yazılımı, Karbon Ayak izi Yazılımlarının faaliyete alınması hedefleniyor.